Letar du efter en ny utmaning hos ett litet dynamiskt företag?

SCAMA är ett växande företag som verkar på en marknad som inte är känslig för konjunkturer och som anställer löpande varefter vi tar steg framåt. Är du nyfiken på hur det är att jobba på SCAMA? Då har du hittat rätt!

 

Varför

Att söka jobb hos oss kan bli ett beslut som kan rädda någons liv!

Vi arbetar varje dag för att ingen pilot skall behöva skadas eller omkomma för att hens flygplan åker av landningsbanan vid start eller landning. Vår specialitet är tekniska lösningar i installerade maskiner som helst aldrig skall användas men som när den behövs plötsligt balanserar på gränsen till vad som är möjligt enligt fysikens lagar.

 

Vilka är vi

Svenska Flygvapnet utvecklade redan tidigt på femtiotalet nödsystem för att fånga in och bromsa flygplan i nödsituationer. SCAMA har sedan tidigt sjuttiotal tillsammans med världens ledande flygvapen och unika underleverantörer strävat mot att ständigt bli bättre och att erbjuda säkrare och effektivare produkter av hög kvalitet. Vi är ett starkt nischat utvecklingsinriktat familjeföretag i Östergötland med ett helägt dotterbolag i USA. Med hela världen som arbetsfält och ständigt nya utmanande projekt kan vi erbjuda intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom flera områden

 

SCAMA som arbetsplats

Hos oss utvecklas anställda och företaget tillsammans. Vi styrs av de utmaningar vi får av våra kunder och inget projekt är det andra likt.

SCAMA som arbetsplats präglas av korta beslutsvägar och en ständig strävan efter förbättring av verksamheten. Genom en växande verksamhet och unika projekt skapas en dynamisk verksamhet där anställda erbjuds varierande arbetsuppgifter, utmaningar och där det finns möjlighet att utvecklas.

 

SCAMA söker medarbetare som är:

 • Professionella: Som uppträder med respekt internt och externt. Tar ansvar för sin utveckling, utvecklar sina personliga egenskaper, visar entusiasm för att uppnå satta mål och är öppna för förändring
 • Pålitliga och ansvarstagande: Som kan möta de höga förväntningar som ställs av kunder och av organisationen och som klarar av ett stort ansvar för hantering av uppgifter och är medveten om risktagande
 • Tydliga: Som bidrar med en rak och öppen kommunikation, och som både ger och tar konstruktiv feedback till/från chefer och kollegor
 • Nyskapande: Som stöttar ett förändringsarbete för att ständigt skapa ett bättre företag och arbetsplats

 

I gengäld erbjuder SCAMA:

 • Utmanande arbetsuppgifter i en internationellt inriktad verksamhet
 • Professionella ledare som visar respekt och som är öppna och raka i sin kommunikation
 • Stöd för våra medarbetare med den specialkunskap som krävs och extern utbildning när så krävs
 • Personlig utveckling genom regelbundna protokollförda medarbetarsamtal för ömsesidig feedback och för att sätta tydliga mål för utveckling och prioriteringar
 • En professionell arbetsplats som präglas av god ton och god arbetsmiljö

 

SCAMAs största tillgång är företagets motiverade och kunniga medarbetare. Vi erbjuder därför attraktiva arbetsvillkor:

 • SCAMA har individuell lönesättning som väl följer marknadsnivå och som kopplas till individens prestation
 • En tydlig modell för flextid
 • Friskvårdbidrag
 • En tjänstepension där du kan påverka förvaltningen
 • Löneväxling om du vill satsa mer på att säkra din pension

 

Känner du att SCAMA kan vara din nästa arbetsplats?

Vi publicerar alla våra öppna tjänster på arbetsförmedlingens hemsida. Hittar du ingen tjänst som passar dig, skicka en spontanansökan oss och berätta om varför du vill jobba på SCAMA!

 

Exjobb

När vi inte är helt uppbokade med stora projekt tar vi gärna emot ex jobbare speciellt om SCAMA kan ses som en kommande arbetsplats. Hör i så fall av dig i god tid före ditt exjobb till oss så vi kan ta ställning till om vi kan stötta ett exjobb och formulera en bra uppgift tillsammans.

 

Praktik och sommarjobb

Vi tar periodvis in personer på tidsbegränsad basis för att ge potentiella framtida kollegor en chans att testa på hur det är att jobba på SCAMA. Är du intresserad av att göra praktik eller sommarjobba hos SCAMA, skicka då in din ansökan.

 

Ansökan

Skicka din ansökan till mailbox@scama.se

Contact us

Tel: +46-142-70200
Fax: +46-142-70349
E-mail: mailbox@scama.se

Technology Leader

Our cutting edge scientific- and design engineering teams continuously develop state-of-the-art arresting systems, sub-systems, and products.